Τι είναι η φιλανθρωπία;

φιλανθρωπία
02/09/2018 pmakos 0 Comments

Τι είναι φιλανθρωπία; Φιλανθρωπία είναι να δίνεις σε άλλους αυτό που σου ανήκει. Όταν δίνεις στους άλλους, βιώνεις την ευτυχία. Ξέρεις γιατί; Διότι όταν αφήνεις να φύγει κάτι που αγαπάς, μεταφέρεις αυτή την αγάπη σε άλλους, συνήθως  σε ανθρώπους που βιώνουν δυσκολίες και έχουν την αγάπη αυτή λίγο περισσότερο ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να ξέρεις ότι έκανες έναν άνθρωπο χαρούμενο;

Για τους περισσότερους ανθρώπους κάτι που μπορούν να δώσουν είναι τα χρήματα. Για άλλους είναι παλιά αντικείμενα, όπως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, ή ακόμη και ένα πιάτο φαγητό. Ωστόσο αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι πως το πιο πολύτιμο που μπορούν να δώσουν είναι ο χρόνος τους και ένα χαμόγελο.( υπερσύνδεσμο για τη σελίδα του εθελοντισμού). Όλοι πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στην πρόθεση, στη διάθεση που έχει κάποιος για να βοηθήσει παρά στο αποτέλεσμα της φιλανθρωπίας. Δεν πρέπει να κρίνουμε μια δωρεά, είτε αυτή είναι σε χρήματα είτε είναι σε είδη, από την ποσότητά της αλλά να τη δούμε ως μια όμορφη κίνηση, μια ένδειξη αγάπης προς αυτούς που μας χρειάζονται. Πολλοί συνάνθρωποί μας σήμερα έχουν όλη την καλή θέληση να βοηθήσουν, ωστόσο αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης.  Αυτός που δωρίζει πρόθυμα και με χαρά απολαμβάνει περισσότερα οφέλη από αυτόν που δίνει υπό πίεση ή με την προσδοκία της επιστροφής. Η πρόθεσή πρέπει να είναι να μειώσουμε τη δυστυχία του άλλου ατόμου, όχι να κερδίσουμε φήμη ή περιουσία.

Στην «Παιδική Χαρά» πιστεύουμε πως όταν δίνεις ευτυχία σε άλλους, θα λάβεις και ευτυχία.  Ό, τι δίνεις, παίρνεις πίσω σε αυτή τη ζωή. Αυτός είναι για μας ο κανόνας και ο λόγος ύπαρξης μας. Παίρνουμε δίνοντας σε άλλους. Πιστεύουμε πως σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει μια περίεργη δύναμη, σαν ηχώ, όπου ό, τι κάνουμε, ό,τι δώσουμε στον κόσμο αυτό θα επιστρέψει πίσω σε εμάς ενισχυμένο. Επομένως πρέπει να δώσεις, για να λάβεις! Έτσι λειτουργούν όλα. Αν δώσεις στη φιλανθρωπία ή στον εθελοντισμό, θα δημιουργηθεί μια ηχώ πλημμυρισμένη με συναισθήματα αγάπης, ευτυχίας και ολοκλήρωσης, η οποία θα επιστρέψει σε σένα πιο δυνατή!